{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal

F
22.5.2008. u 19:45
0
0
Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal
0
Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal
Grupa kantonalnih i okružnih tužilaca iz Bosne i Hercegovine danas je okončala dvodnevnu radnu posjetu Međunarodnom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.
Ova posjeta predstavlja još jedan element širokom programu saradnje Međunarodnog tribunala sa nacionalnim pravosuđima.

Međunarodni tribunal ostaje posvećen podršci koju daje razvoju i učvršćivanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini kao i onim državama bivše Jugosalavije u kojima ima nadležnost.

Ova posjeta rezultat je zajedničkih napora misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Outreach programa Haškog tribunala, a osmišljena je da bi se tužioci upoznali sa radom Međunarodnog tribunala i da bi se ispitali načini na koje bi se podrška mogla unaprijediti.

Sekretar suda je tužiocima poželio dobrodošlicu, a oni su se kasnije susreli sa raznim zvaničnicima Tužilaštva, vijeća i Sekretarijata Međunarodnog suda.

Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Douglas Davidson je bio u pratnji tužilaca. Predsjednik suda i tužilac su iskoristili ovu priliku za održavanje bilateralnih sastanaka sa ambasadorom na kojima je razgovarano o većem broju pitanja vezanih za vladavinu prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: