{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal

F
22.5.2008. u 19:45
0
0
Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal
0
Tužioci iz BiH posjetili Haški tribunal
Grupa kantonalnih i okružnih tužilaca iz Bosne i Hercegovine danas je okončala dvodnevnu radnu posjetu Međunarodnom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.
Ova posjeta predstavlja još jedan element širokom programu saradnje Međunarodnog tribunala sa nacionalnim pravosuđima.

Međunarodni tribunal ostaje posvećen podršci koju daje razvoju i učvršćivanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini kao i onim državama bivše Jugosalavije u kojima ima nadležnost.

Ova posjeta rezultat je zajedničkih napora misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Outreach programa Haškog tribunala, a osmišljena je da bi se tužioci upoznali sa radom Međunarodnog tribunala i da bi se ispitali načini na koje bi se podrška mogla unaprijediti.

Sekretar suda je tužiocima poželio dobrodošlicu, a oni su se kasnije susreli sa raznim zvaničnicima Tužilaštva, vijeća i Sekretarijata Međunarodnog suda.

Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Douglas Davidson je bio u pratnji tužilaca. Predsjednik suda i tužilac su iskoristili ovu priliku za održavanje bilateralnih sastanaka sa ambasadorom na kojima je razgovarano o većem broju pitanja vezanih za vladavinu prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: