Kanton Sarajevo
22

Tužilaštvu predata 19-godišnjakinja koja je dilala drogu i zlostavljala dvije osobe

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo predata je 19-godišnjakinja inicijala A. A. koja se sumnjiči za krivična djela teške tjelesne povrede, protupravnog lišavanja slobode i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Ona će biti zadržana 24 sata, a nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica će odlučiti o daljnjim mjerama.

"Osumnjičena je u maju ove godine u svom stanu na Alipašinom Polju protuzakonito postupala, tačnije, ograničila slobodu kretanja dvojici muškaraca. Potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem", rečeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Osobe inicijala D. K. i A. LJ. je držala zaključane u svom stanu, nožem i fizički je nanosila tjelesne povrede D. K. dok je A. LJ. prisilila da joj pomogne u namjeri.

Osumnjičena je uhapšena u okviru akcije "Lipa", a prilikom pretresa stana koji koristi pronađene su materije koje podsjećaju na heroin, amfetamin, kanabis te drugi predmeti.

Federalna uprava policije je tokom provođenja ove akcije u proteklom periodu uhapsila više osoba koje sumnjiči za promet narkotika, a među njima je i nekoliko sarajevskih dilera.