{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo USK podiglo novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače

Piše: M. Ć./Klix.ba
23.6.2016. u 15:23
46
31
Tužilaštvo USK podiglo novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače
46
Tužilaštvo USK podiglo novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače
Foto: Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo USK u Bihaću podiglo je jučer novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače, bivšeg premijera Vlade USK, zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.
Kako su kazali u Tužilaštvu, Lipovači se stavlja na teret da je 15. maja 2014. godine, kao v. d. ministra unutrašnjih poslova USK, zloupotrebom svog položaja postavio jednu osobu na poziciju direktora Uprave za administraciju i podršku MUP-a, time grubo kršeći odredbe Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona.

"Hamdiju Lipovaču se tereti da je bez provedene procedure javnog konkursa i bez prethodne odluke Vlade USK, navedenoj osobi pribavio korist u vidu postavljanja na poziciju rukovodećeg državnog službenika s posebnim ovlastima", kazao je Adnan Tulić, glasnogovornik Tužilaštva USK.

Iz Tužilaštva su naveli da je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Bihaću.

Podsjećamo, pred Kantonalnim sudom u Bihaću Lipovači se, uz još nekoliko osoba, trenutno sudi za tzv. aferu Stens, a optužnica ga tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, krivotvorenje službene isprave te nezakonito ugovaranje radova na rekonstrukciji Sportsko-rekreacionog centra Stens u Bihaću, čime je od 2006. do 2009. za više od pola miliona maraka oštećen budžet Grada Bihaća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: