Pretučen u parku
0

Tužilaštvo u Beogradu izdalo naredbu MUP-u Srbije povodom ubistva brata Vojina Mijatovića

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopćilo je danas da je dalo nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem u nedelju na Voždovcu, nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đorđe Mijatović.

Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

"Osmo odjeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavijestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u ulici Dragice Končar na Voždovcu došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Đ.M. u kojem je Đ.M. zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo, navodi se u saopćenju Tužilaštva

Tužilaštvo kaže da će u saradnji sa policijom rasvijetliti sve okolnosti ovog događaja, te navode da će javnost ubrzo biti obavještena o daljem postupanju.

Potpredsjednik SDP-a i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se nešto ranije povodom jučerašnjeg ubistva mlađeg brata u Beogradu.

"Putuj brate moj na neko ljepše mjesto. Jučer je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla", napisao je Mijatović uz objavljenu bratovu fotografiju.