|

Tužilaštvo potvrdilo: Pripadnik FUP-a je ubijen

Tužilaštvo potvrdilo: Pripadnik FUP-a je ubijen
106
D. Be.
10.2.2019. u 09:10
77
komentara
106

dijeljenja
Žuta traka koja blokira prolaz, tišina, prazna cesta i jedna policijska patrola su prizori koje je zatekla ekipa portala Klix.ba u mjestu Suhodol kod Tarčina gdje je sinoć ubijen pripadnik Federalne uprave policije (FUP) Mahir Begić u mjestu Suhodol kod Tarčina.
Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je potvrdila da je pripadnik FUP-a ubijen što se nije moglo učiniti odmah dok nisu završene sve potrebne istražne radnje na mjestu tragedije.

"Uviđajne radnje su nastavljene jutros, a potraga za počiniteljem ovog ubistva intenzivno traje", dodala je Bavčić.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


Uviđaj koji se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva KS, u saradnji sa službenicima FUP-a i MUP-a KS nastavljen je jutros u blizini Objekta za edukaciju kadrova Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH.

Kako saznajemo ekipe neumorno tragaju za ubicom. Teren pretrage je znantno širi od područja u Suhodolu kod Tarčina, a prema našim saznanjima proteže se i do sarajevskih naselja gdje je pojačano prisustvo policije na terenu.

"Provjerava se sve, pokriva se širok teren", saznajemo iz izvora bliskih istrazi.
Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


Jutros je potvrđeno da je Tužilaštvo KS otvorilo istragu protiv Edina Gačića i da policija upravo njega traži zbog teškog ubistva.
Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...