Još dva mjeseca
4

Tužilaštvo KS zatražilo produženje pritvora uhapšenima u akciji "Tower"

I. Č.
Elvedin Mahmutović i Sedin Halilagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvedin Mahmutović i Sedin Halilagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora osumnjičenima za primanje dara Elvedinu Mahmutoviću (1976. godište) i Sedinu Halilagiću (1961. godište) za još dva mjeseca, potvrđeno je za Klix.ba.

"Čekamo odluku Općinskog suda u Sarajevu. Produženje pritvora je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba.

Direktor firmi Panamera i Smart Invest Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić uhapšeni su u akciji "Tower" s označenim novcem od 30.680 eura, što je u protuvrijednosti blizu 60.000 KM.

Tužilaštvo KS je na prvom ročištu za određivanje pritvora obrazložilo da je od oštećenog Elvedina Pinjića, menadžera firme Europrofil angažovane kao podizvođača radova na Sarajevo Toweru, tražena uplata 200 hiljada KM, a da je iznos od 60.000 trebalo da bude prva rata.

Mahmutović i Halilagić ranije nisu osuđivani.