BiH
47

Tužilaštvo KS traži raspisivanje potjernice i pritvor za Sanjina Sefića

Klix.ba
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Istovremeno, Tužilaštvo KS zatražilo je od Suda KS određivanje jednomjesečnog pritvora te raspisivanje potjernice budući da se osumnjičeni nalazi u bjekstvu, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Iz MUP-a Srbije za Klix.ba su ranije potvrdili kako Sefić u toj državi ne može biti uhapšen, dok za njim ne bude raspisana međunarodna potjernica.

Crvena potjernica ujedno predstavlja i nalog za hapšenje, tako da je sada na potezu Kantonalni sud u Sarajevu od kojeg se očekuje da izda potjernicu. Postavlja se pitanje zbog čega se toliko dugo čekalo na raspisivanje potjernice za Sefićem, a glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić jučer je izjavila kako od MUP-a KS nisu dobili nikakve informacije o bjekstvu osumnjičenog Sefića, već su to sami utvrđivali.

Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra u večernjim satima u centru Sarajeva automobilom usmrtio dvije djevojke, nakon čega je pobjegao iz BiH preko Graničnog prijelaza Uvac.