Predmet "Kasa"
13

Tužilaštvo KS predložilo mjere zabrane za sarajevskog ugostitelja Bakira Hadžića

Klix.ba
Restoran Una
Restoran Una
Bakir Hadžić, vlasnik sarajevskog restorana Una i jedan od osumnjičenih u predmetu "Kasa", ispitan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon čega je za njega predloženo određivanje mjera zabrane.

"Nakon ispitivanja postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje mjera zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenima, svjedocima, odnosno konobarima, zabranu prilaska objektima i redovno javljanje svakih 14 dana policijskoj upravi", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Podsjetimo, svi uhapšeni u akciji "Kasa", koja je provedena u saradnji SIPA-e i Tužilaštva Kantona Sarajevo, terete se za utaju poreza, tačnije da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, da su promet umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave.

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Olegu Krautblattu i Ines Juretić, a ostalim osumnjičenim u ovom predmetu Nedžadu Rašidagiću (Metropolis), Edinu Vreti (Kibe Mahala), Željku Ljubasu (Luka), Nejri Ibrović (Montana) i Šaćiru Čediću (Vatra) su određene mjere zabrane.