{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Troje uposlenika UIO BiH oštetili državu za 794.000 KM

26.9.2014. u 09:28
49
26
Tužilaštvo BiH: Troje uposlenika UIO BiH oštetili državu za 794.000 KM
49
Tužilaštvo BiH: Troje uposlenika UIO BiH oštetili državu za 794.000 KM
Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv troje uposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH iz Tuzle, i to Ćamila Haračića, Kate Bubalović i Dragice Žugić.
Optuženi se terete da su, u svojstvu uposlenika i službenih osoba UIO BiH, u Regionalnom centru Tuzla, u Grupi za reviziju i kontrolu Sektora za poreze, iskorištavanjem službenih ovlasti i svjesnim krešenjem zakona i propisa, prilikom kontrole Zdravstvene ustanove-Specijalna bolnica Centar za srce BiH u Tuzli, izvršli nezakonit obračun indirektnih poreza i omogućili nezakonit povrat PDV-a u iznosu od oko 794.000 KM, na koje Centar za srce BiH, nije imao pravo, jer u periodu na koji se razračun odnosi, nije ni bio u sistemu PDV obveznika.

Tako je ovoj ustanovi omogućena nezakonita imovinska korist u navedenom iznosu, za koju je oštećen budžet i svi građani Bosne i Hercegovine.

Optuženi Ćamil Haračić tereti se da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, a optužene Kata Bubalović i Dragica Žugić optužene su za nesavjestan rad u službi.

Uz optužnicu, Tužilaštvo BiH predlaže ispitivanje 13 svjedoka i vještaka, a priloženo je i više od 50 dokaznih materijala, kojima će se dokazivati krivica optuženih.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: