|

Tužilaštvo BiH: Procesuiranje onih koji ugrožavaju sigurnost u jeku koronavirusa je prioritet

Tužilaštvo BiH: Procesuiranje onih koji ugrožavaju sigurnost u jeku koronavirusa je prioritet
38
I. P.
20.3.2020. u 11:48
10
komentara
38

dijeljenja
Tužilaštvo BiH: Procesuiranje onih koji ugrožavaju sigurnost u jeku koronavirusa je prioritet Foto: H. M./Klix.ba
Procesuiranje kaznenih djela iz nadležnosti TužilaštvaBosne i Hercegovine, koja se odnose na ugrožavanje zdravlja i sigurnosti građana u jeku koronavirusa, imat će prioritet u radu i žurnost u postupanju, a naročito kada su počinitelji službene osobe, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
"Efikasno otkrivanje i procesuiranje svih kaznenih djela koja bi mogla ugroziti zdravlje i sigurnost građana, a u svezi sa spriječavanjem i zaštitom širenja koronavirusa, od izuzetne je važnosti jer se pokazalo da neodgovorno i nezakonito ponašanje pojedinca, može prouzročiti nesagledivu štetu za građane", saopćeno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi, Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama za provođenje zakona, sa kojima ostvaruje suradnju, prati dešavanja iz svoje nadležnosti, vezana za počinjenje kaznenih djela, koja bi mogla dovesti u opasnost zdravlje i sigurnost građana.

"Nezakonito i neodgovorno ponašanje službenih osoba i pojedinaca, može prouzročiti nesagledivu štetu, te je bitno da Tužilaštvo BiH, kao i sva druga nadležna tužiteljstva u BiH, bez odlaganja procesuiraju počinitelje. Tužilaštvo BiH, poziva sve građane, da prijave nadležnim institucijama saznanja o svakom nepoštivanju odluka nadležnih institucija, te neodgovornom i nezakonitom ponašanju, kako bi se spriječile i prevenirale posljedice ovih kaznenih djela", zaključuje se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...