{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH nezadovoljno presudom u predmetu "Srpske šume"

F
24.6.2008. u 16:59
0
0
Tužilaštvo BiH nezadovoljno presudom u predmetu "Srpske šume"
0
Tužilaštvo BiH nezadovoljno presudom u predmetu "Srpske šume"
Posebni odjel za organizovani kriminal Tužilaštva BiH ocijenio je da današnja presuda Suda BiH, koji je proglasio krivim Mladena Ivanića i Miru Jurišića, dvojicu optuženih u predmetu "Srpske šume", i dodijelio im kazne zatvora i novčanu kaznu, pokazuje da kriminalno ponašanje neće proći nekažnjeno, iako je od počinjenja pojedinih djela već prošlo dosta vremena.
Međutim, u Tužilaštvu su pomalo razočarani i ne slažu se sa oslobađujućim dijelovima presude, kao i sa dužinom trajanja zatvorskih kazni koje je Sud izrekao u presudi, i vjerovatno će na neke od tih dijelova ukazati u žalbi.

" Ovu presudu ćemo detaljnije analizirati prije nego što odlučimo o svim aspektima naše žalbe. Cijenili smo i dalje cijenimo podršku javnosti i razumijevanje da se radi o predmetima koji su teški i za sprovođenje istrage i za krivično gonjenje, te ćemo se i dalje maksimalno zalagati da predmeti koji se odnose na složena i teška djela korupcije, organizovanog kriminala i privrednog kriminala, budu procesuirani pred ovim Sudom", kaže se u saopćenju.

Također, Tužilaštvo BiH koristi priliku da izrazi zahvalnost svima koji su bili dovoljno hrabri da svjedoče i kažu istinu, kao i svim organima gonjenja koji su u ovom predmetu uložili ogromne napore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: