|

Tužilaštvo BiH istražuje kako je Galić imenovan za direktora Granične policije BiH

Tužilaštvo BiH istražuje kako je Galić imenovan za direktora Granične policije BiH
19
Piše: Er. M.
21.10.2016. u 18:25
77
komentara
19

dijeljenja
Tužilaštvo BiH istražuje kako je Galić imenovan za direktora Granične policije BiH Zoran Galić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH dostavio je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) traženu dokumentaciju iz konkursnog postupka na kojem je za direktora Granične policije BiH izabran Zoran Galić.
Predsjedavajući Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žika Krunić kazao nam je kako je Nezavisni odbor dobio zahtjev od SIPA-e u kojem se tražilo da im dostave dokumentaciju koja je korištena u konkursnoj proceduri prilikom imenovanja Galića na poziciju direktora.

"U tom dopisu stoji da je to zahtjev Tužilaštva BiH. Državno tužilaštvo nije nam se direktno obratilo već je tražilo dokumente preko SIPA-e. Svu dokumentaciju smo dostavili, a šta će dalje raditi to ne znam", rekao je Krunić.

Istakao je da je riječ o postupku koji je pokrenuo Svevlad Hoffman koji je također uposlenik Granične policije BiH.

"Suština je da je tada prema uvjerenju Hercegovačko-neretvanskog kantona gospodin Galić ispunjavao uslove poput visoke stručne spreme i radnog iskustva. Ta uvjerenja jučer smo poslali SIPA-i", dodao je Krunić.

Zaključio je kako Nezavisni odbor uopće nije raspravljao o smjeni Galića, već da se isključivo bavio odgovorom na zahtjev SIPA-e.

Galić je i ranije bio u fokusu medijske pažnje i to u kontekstu informacija da je u procesu prijema kadeta u Graničnu policiju BiH primao mito. On je sve navode demantirao i pozvao nadležne institucije da istraže sve okolnosti.
Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...