BiH
0

Tužilac zatražio pritvor za Miodraga Nikačevića

Sarajevo-x.com
Tužilac posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH uputio je Sudu biH prijedlog za određivanje pritvora za Nikačević Miodraga, osumnjičenog da je počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti iz Člana 172 KZ BiH.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilac tima br.4 Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BIH uputio je Sudu BIH prijedlog za određivanje pritvora Nikačević Miodragu, rođenom 23.07.1964. godine.

Nikačević Miodrag pod istragom je Tužilaštva BIH, a osumnjičen je da je na širem području opštine Foča, tokom 1992. godine počinio krivično djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nikačević Miodrag osumnjičen je za ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti sa područja Foče.

Osumnjičeni je lišen slobode 12.02.2008. godine, a lišenje slobode su po nalogu tužioca Tužilaštva BIH izvršili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Nakon što je predat nadležnom tužiocu, koji je saslušao osumnjičenog, tužilac je prema sudu BIH uputio prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog. Kao razlozi za određivanje pritvora navedeni su :opasnost od bjegstva, mogućnost utjecaja na svjedoke i saučesnike kao i opšta sigurnost građana.