{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tutto Completo" očekuje da će 'šareni šamar' animirati novoizabrane zvaničnike

F
11.10.2006. u 12:17
0
0
"Tutto Completo" očekuje da će 'šareni šamar' animirati novoizabrane zvaničnike
0
"Tutto Completo" očekuje da će 'šareni šamar' animirati novoizabrane zvaničnike
Nevladina organizacija 'Tutto Completo' iz Kaknja, poznata u javnosti kao akter "šarene revolucije" izvedene prije 14 dana ispred zgrade državnog Predsjedništva u Sarajevu, danas je saopćila razloge i ciljeve ove svoje akcije. Ujedno je uputila izvinjenje građanima zbog 'isprovocirane brutalnosti' te ozlijeđenim pripadnicima SIPA-e.
Organizacija se nada da će njen 'šareni šamar’ svakako animirati novoizabrane političke zvaničnike i modificirati ustavne promjene, obrazovne, policijske i neophodne reforme u BiH.

"Izgraditi novi ustav i usaglasiti posebne uvjete za hendikepirane i nemoćne, zdravstvenu i dječiju zaštitu te edukaciju, nove zakone o animiranju i afirmaciji mladih kao iznimno talentiranih snaga koji vam žele pobjeći, doraditi i realizirati provedbu zakona o ravnopravnosti spolova, kao i pokazati veću brigu za invalide i demobilisane borce, gladne, penzionere i romsku populaciju u Bosni i Hercegovini", ciljevi su koje je "Tuto Completo" istaknuo u današnjem saopćenju za javnost.

"Događanja u Mađarskoj će pokazati da je ’naše farbanje i šaketanje’ puno jeftinija i bezbolnija varijanta (R)Evolucije zbog negativnog naboja i sve više nezadovoljnih i gladnih aktera koji životare zbog socijalnog minimuma", stoji dalje u ovom saopćenju.

Od novoizabrane vlasti "Tutto Completo" zahtijeva oživljavanje i korištenje prirodne energije, zatim strožije kontrole i ekološke zakone te preispitivanje stavova o izgradnji hidro i termocentrala na bh. rijekama.

Posebno naglašava potrebu reanimacije nalazišta površinskih rudnih energenata i bogatog eteričnog ’ljekovitog bilja’ koje se malo koristi, a idealan je i neiskorišćen povratnički program kojim ova organizacija, prema njenim tvrdnjama, planira rehabilitirati 'mentalno i ekonomsko stanje u BiH'.

Organizacija očekuje dogovore i zajedničko djelovanje mreža nevladinog sektora te aktivnih organizacija, ženskih i studenskih asocijacija i uključivanje više mladih aktera u rješavanje problema svoje populacije.

"Nadamo se buđenju pozitivnih i istinskih političkih snaga u prepoznavanju povijesnog momenta za dobrobit moderne BiH. Također, nadamo se odobravanju ključnog projekta ’SOS No sikiriki Kakanj’ koji smo 21.augusta 2006. predali u OHR prema Evropskoj uniji. Projekt se sastoji od 17 potprojekata, a od njih su tri na državnom nivou.

Šarena (R)Evolucija je nezaustavljiva i prati politiku Evropske unije koja polako daje akcent na rješavanje nagomilanih problema u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju za javnost omladinske organizacije "Tutto Completo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: