{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski investitor obišao lokalitete za izgradnju ribogojilišta u Sanskom Mostu

F
FENA
27.4.2015. u 16:55
0
12
Turski investitor obišao lokalitete za izgradnju ribogojilišta u Sanskom Mostu
0
Turski investitor obišao lokalitete za izgradnju ribogojilišta u Sanskom Mostu
Sanski Most
Načelnik Općine Sanski Most Mustafa Avdagić sastao se danas sa investitorom iz Turske Yasinom Ozpekom, koji je od ranije iskazao interes za ulaganje u uzgoj ribe i izgradnju ribogojilišta na području te općine.
Razgovaralo se o mogućnostima za uspostavljanje međusobne saradnje između lokalne vlasti i turskih investitora, koja bi rezultirala pokretanjem proizvodnje na uzgoju i preradi ribe.

Ova posjeta rezultat je dosadašnje saradnje Općine Sanski Most i Fondacije BIGMEV – Centra za razvoj odnosa između BiH i Turske, čiji su predstavnici u proteklom periodu održali nekoliko sastanaka sa općinskim zvaničnicima.

Vođeni su intenzivni pregovori koji su rezultirali današnjom posjetom turskog investitora i vlasnika nekoliko ribogojilišta u ovoj zemlji, te obilaskom potencijalnih lokacija u Sanskom Mostu.

Načelnik Avdagić je istakao da je Općina izuzetno raspoložena kada je u pitanju realizacija ovakvih projekata i ulaganje u ovaj vid proizvodnje, te da će općinska administracija osigurati sve neophodne uslove kako bi došlo do realizacije ove investicije.

Prema njegovim riječima, općina posjeduje neophodne prirodne resurse, a jedan od njih je i ribogojilište na vrelu rijeke Zdene, koje bi za potrebe ovog projekta moglo poslužiti kao potencijalno mrijestilište.

Nakon obilaska, turski biznismen Ozpek izrazio je zadovoljstvo ponuđenim lokalitetima, te je istakao da svi oni, na osnovu trenutne situacije na terenu, ispunjavaju sve neophodne standarde koji su potrebni za pokretanje ove proizvodnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: