{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska donira 400.000 $ Oružanim snagama BiH

F
FENA
27.11.2008. u 14:45
0
13
Turska donira 400.000 $ Oružanim snagama BiH
0
Turska donira 400.000 $ Oružanim snagama BiH
Foto: Arhiv
Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak potpisao je danas Sporazum o vojnom grantu između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Turske.
Radi se o donaciji turske vlade od 605.625 YTL (novih turskih lira), odnosno oko 400.000 američkih dolara, namijenjenoj razvoju i modernizaciji Oružanih snaga BiH u skladu s NATO-standardima.

Istovremeno, pomoćnik ministra za logistiku Ministarstva odbrane BiH mr. Trpimir Rebac potpisao je Logistički implementacioni protokol, koji podrazumijeva implementaciju potpisanog Sporazuma u logistici.

Zamjenik ministra odbrane Igor Crnadak izrazio je zahvalnost za višegodišnju pomoć Republike Turske i istakao da će pomoć vlade Republike Turske "značajno doprinijeti dostizanju viših standarda Oružanih snaga BiH i za napredovanje ka NATO-u.

"Ova donacija potvrđuje jačanje vojne i tehničke saradnje i dugogodišnje prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koji se temelje na Okvirnom sporazumu o saradnji u oblasti vojne obuke, tehnike i nauke koji je potpisan između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Turske u februaru 2007. godine.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je turski vojni ataše u BiH brigadir Fedai Ünsal, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: