{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska donacija za restauraciju Žute tabije

F
1.2.2010. u 18:13
0
12
Turska donacija za restauraciju Žute tabije
0
Turska donacija za restauraciju Žute tabije
Zahvaljujući razumijevanju i preporuci ministra inostranih poslova Republike Turske Ahmeta Davutoglua narod Republike Turske, putem Ambasade Republike Turske u BiH, donirao je određena finansijska sredstva za projekt restauracije i rehabilitacije starog gradskog bedema iz osmanskog perioda.
Bedem povezuje Kapi kule Ploča - Širokac s Ahmed-pašinom tabijom, u narodu poznatom kao Žuta tabija i zajedno čine istočnu granicu Memorijalnog kompleksa Kovači.

Tim povodom će 3. februara u prostorijama Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida u Sarajevu biti upriličena pres-konferencija.

Na pres-konferenciji prisutnim novinarima će se obratiti direktor Fonda memorijala Nurudin Džiho i ambasador Republike Turske u BiH Vefahan Ocak.

Odlukom Upravnog odbora i direktora Fonda Memorijala Davutogluu i Ocaku će biti uručene Srebrne plakete sa Srebrnim pečatom u znak zahvalnosti na razumijevanju i pomoći u izgradnji Memorijalnog centra Kovači, saopćeno je iz Fonda memorijala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: