{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska donacija za restauraciju Žute tabije

F
1.2.2010. u 18:13
0
12
Turska donacija za restauraciju Žute tabije
0
Turska donacija za restauraciju Žute tabije
Zahvaljujući razumijevanju i preporuci ministra inostranih poslova Republike Turske Ahmeta Davutoglua narod Republike Turske, putem Ambasade Republike Turske u BiH, donirao je određena finansijska sredstva za projekt restauracije i rehabilitacije starog gradskog bedema iz osmanskog perioda.
Bedem povezuje Kapi kule Ploča - Širokac s Ahmed-pašinom tabijom, u narodu poznatom kao Žuta tabija i zajedno čine istočnu granicu Memorijalnog kompleksa Kovači.

Tim povodom će 3. februara u prostorijama Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida u Sarajevu biti upriličena pres-konferencija.

Na pres-konferenciji prisutnim novinarima će se obratiti direktor Fonda memorijala Nurudin Džiho i ambasador Republike Turske u BiH Vefahan Ocak.

Odlukom Upravnog odbora i direktora Fonda Memorijala Davutogluu i Ocaku će biti uručene Srebrne plakete sa Srebrnim pečatom u znak zahvalnosti na razumijevanju i pomoći u izgradnji Memorijalnog centra Kovači, saopćeno je iz Fonda memorijala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: