{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska dijaspora u BiH glasa za novog predsjednika

A
3.8.2014. u 11:49
47
9
Turska dijaspora u BiH glasa za novog predsjednika
47
Turska dijaspora u BiH glasa za novog predsjednika
Foto: Anadolija
Turski državljani koji borave u Bosni i Hercegovini, Albaniji i na Kosovu jutros su počeli glasati u ambasadama svoje zemlje.
Prijavljeni turski državljani su već od 8 sati počeli pristizati u zgradu ambasade kako bi obavili svoju građansku dužnost.

Turski državljani koji borave u Bosni i Hercegovini od 8 sati su počeli stizati u tursku ambasadu u Sarajevu, a kako je prije najavljeno, u Sarajevu ima 1.530 prijavljenih građana Turske s pravom glasa.

Ambasador Turske u Sarajevu Cihad Erginay, u izjavi za AA kazao je da se u ambasadi nalazi tri glasačke kutije te da će prijavljeni turski državljani moći glasati sve do 17 sati.

"Glasači su od 08:00 sati počeli stizati u ambasadu i glasati. Trenutno nema gužve i nema problema. Mi smo izvršili sve potrebne pripreme", rekao je ambasador Erginay.

Dodajući da već dugo boravi u inostranstvu, a prvi put glasa izvan Turske, ambasador Erginay je rekao:

"Veoma sam uzbuđen. Imati ovakvu priliku je veoma dobro. Ovo je važan korak za našu demokratiju. Nadam se da će glasanje u svim našim diplomatskim predstavništvima provoditi na najbolji način do samog zatvaranja glasačkog mjesta."

Zbog sigurnosnih razloga, glasači moraju mobilne telefone ostaviti na ulazu u zgradu ambasade.

U slučaju održavanja drugog kruga predsjedničkih izbora, turski državljani u Bosni i Hercegovini će ponovo glasati 17. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: