{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska delegacija posjetila prostor Isa-begove tekije

F
9.9.2009. u 11:02
0
7
Turska delegacija posjetila prostor Isa-begove tekije
0
Turska delegacija posjetila prostor Isa-begove tekije
Unutrašnjost tekije (Foto: Sarajevo-x.com)
Predstavnici Vlade Republike Turske posjetili su danas prostor Isa-Begove tekije i zavije na Bentbaši u Sarajevu, u povodu skorog početka obnove tekije i objekata u Isa-begovoj zaviji.
Obnovu će, uz podršku državnih organa, nekoliko organizacija i udruženja iz Republike Turske i dijaspore, započeti Fondacija "Vakuf Isa-beg Ishaković".

Ta posjeta ujedno je znak podrške nastojanjima Fondacije i Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BiH da se prostor Bentbaše zaštiti od daljnje devastacije i uništavanja.

U turskoj delegaciji su zamjenik premijera i ministri u vladi te gradonačelnici nekoliko gradova, saopćeno je iz Fondacije.

Protekle sedmice tekiju i Fondaciju posjetili su predsjednici svih ogranaka najveće turske humanitarne organizacije IHH Teskilatlari (Uluslararasi insani yardim teskilati) za zapadnu Evropu, koji su u Isa-begovoj tekiji održali svečanu sjednicu i iftar. Tada je i dogovorena buduća suradnja Fondacije "Vakuf Isa-beg Ishaković" i IHH-a u obnovi Isa-begove zavije.

Prilikom obiju posjeta izostalo je prisustvo predstavnika aktuelne vlasti BiH, što, saopćava Fondacija, jasno odslikava odnos spram obnove najvrijednijeg duhovnog i kulturnog centra BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: