|

Turska će obnoviti džamiju u Fazlagića Kuli

Turska će obnoviti džamiju u Fazlagića Kuli
0
F
FENA
16.12.2008. u 12:22
61
komentara
0

dijeljenja
Turska će obnoviti džamiju u Fazlagića Kuli Foto: AP
Republika Turska obnovit će džamiju u Fazlagića Kuli, kazao je ambasador Turske u BiH Büllent Tulun tokom razgovora jučer poslijepodne u Sarajevu s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Safetom Halilovićem.
"Spremni smo u vrlo kratkom roku obnoviti, uoči Kurban-bajrama spaljenu džamiju u Fazlagića Kuli, ali i sarađivati s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH u realiziranju projekata održivog povratka na ovom području“, kazao je ambasador Tulun.

Ministar Halilović je sa zahvalnošću podržao odluku turske vlade da obnovi džamiju u gatačkoj mjesnoj zajednici Fazlagića Kula.

"Brza reakcija turske vlade bit će veliko ohrabrenje za povratnike“, kazao je ministar Halilović i dodao da će Ministarstvo, na osnovu iskazanih potreba povratnika prilikom njegove posjete Fazlagića Kuli dan nakon paljenja džamije, pomoći njihov održivi povratak.

Ministar Halilović i ambasador Tulun su dogovorili saradnju u realizaciji projekata u vezi s poljoprivredom i stočarstvom, kojima se tradicionalno bave stanovnici Gacka, saopćeno je iz Halilovićevog kabineta.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...