BiH
0

Turistički potencijali predstavljeni Japancima

FENA
Ovih dana u Srebrenici je boravio Shigehiko Nishihama, predstavnik Vlade Japana koji sakuplja građu za objavljivanje u turističkom katalogu za narednu sezonu.

On je već pola godine prisutan u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju i istražuje destinacije. Sada će se turistički potencijali Srebrenice prvi put naći u katalogu koji će biti ponuđen Japancima, uz preporuku da posjete ovaj grad i njegovu okolinu.

"On će naše turističke mogućnosti predstaviti turistima u Japanu koji organizovano jednom mjesečno putuju po svijetu. Imamo velike šanse da dobijemo te turiste jer je Nishihama oduševljen onim što smo mu pokazali. Predložili smo rafting, krstarenje jezerom do Višegrada te pojasnili mogućnosti u razvoju banjskog, lovnog i ribolovnog turizma. Predložili smo nekoliko kombinacija i ponudili nekoliko aranžmana", rekao je Senad Subašić, pomoćnik načelnika za privredu u Općini Srebrenica.

Naglasio je da će za narednu godinu i predstojeću turističku sezonu, u kojoj se već ima šta ponuditi, biti neophodno osiguraiti smještajne kapacitete u privatnom aranžmanu.