Turistički fijasko na Kupreškoj visoravni

S
SRNA
10.1.2010. u 12:02
0
4
Turistički fijasko na Kupreškoj visoravni
0
Turistički fijasko na Kupreškoj visoravni
Predsjednik Turističke zajednice opštine Kupres Jozo Ivić rekao je da je ovogodišnja zimska sezona zbog nedostatka snijega "podbacila" za oko 70 odsto u odnosu na prošlogodišnju i doživjela pravi "fijasko".
Iako je još rano govoriti o ukupnim rezultatima ovogodišnje zimske turističke sezone u BiH, turistički radnici smatraju da će zbog nepovoljnih vremenskih prilika biti teško nadoknaditi propušteno.

"Zimski praznici su već prošli, a sutra počinje i nastava u svim školama u Hrvatskoj i kantonima sa hrvatskom većinom u FBiH, tako da se na Kupreškoj visoravni do kraja zimske turističke sezone mogu očekivati samo gosti vikendaši i to pod uslovom da na skijaškim stazama bude snijega", rekao je Ivić novinarima.

Ivić je ocijenio da na lošiju zimsku turističku sezonu ove godine utiče i recesija, jer gosti koji dolaze uglavnom iz Hrvatske nastoje da prođu što jeftinije i potroše što manje novca.

U jeku zimske sezone na Kupreškoj visorovani nema ni jednog skijaša, a turistički radnici ističu da je ovo već četvrta sezona za koju se zbog nedostatka snijega može reći da je veoma loša.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: