{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turističke atrakcije na sajmu u Brčko Distriktu BiH

4.12.2007. u 15:13
0
0
Turističke atrakcije na sajmu u Brčko Distriktu BiH
0
Turističke atrakcije na sajmu u Brčko Distriktu BiH
Na Sajmu privrede koji se održava od 6. do 9. decembra u Brčko Distriktu BiH posjetiocima će biti predstavljene najatraktivnije destinacije na kojima se okuplja veći broj turista u Tuzlanskom kantonu.
Između ostalih, biće prezentirani sadržaji koji se turistima nude na Panonskom jezeru, Arheološkom parku-Sojeničko naselje i Sonom trgu u Tuzli, zatim Djevojačka pećina u Brateljevićima kod Kladnja, kule u Srebreniku i Gradačcu, banje Tuzlanskog kantona: Slana banja u Tuzli, banja Ilidža u Gradačcu, Terme u Gračanici i stare čaršije u Tuzlanskom kantonu.

U bogatoj turističkoj ponudi Tuzlanskog kantona u Brčko Distriktu će posjetiocima na Sajma privrede biti ponuđena multimedijalna prezentacija mogućnosti razvoja ruralnog turizma u općinama Kladanj, Gradačac i Srebrenik. Posebno mjesto će zauzeti promocija sevdalinke, kao nacionalnog blaga BiH, ali i svojevrsnog turističkog proizvoda.

"Ruralni turizam je budućnost razvoja turizma i sve one koji se žele baviti ovim poslom pozivamo da dođu na štand Turističke zajednice TK. Domaćim i stranim turistima ćemo objasniti zašto trebaju doći u Tuzlu i Tuzlanski kanton i vidjeti prirodno i kulturno-historijsko naslijeđe i primjere kvalitetnog tradicionalnog življenja", kaže Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK-a pred nastup na Sajmu u Brčkom.

Na posebnom štandu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona biće besplatno podijeljene desetine hiljada primjeraka promotivnog materijala, razglednica i kalendara za 2008. godinu, koji će posjetiocima ovog štanda posebno uljepšati doživljaj prezentacije turističkog blaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: