Siva ekonomija
401

Turistička zajednica KS povodom prevara oko smještaja: Pomoći ćemo turistima, pozivamo inspekcije da se uključe

S. Š.
Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić
Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić
Turistička zajednica Kantona Sarajevo reagovala je povodom toga što su mnogobrojni posjetioci Sarajeva jučer ostali uskraćeni za smještaj, s obzirom da su žrtve prevare.
Putem svog zvaničnom saopćenja, Turistička zajednica KS izražava iskreno izvinjenje i žaljenje svim turistima koji su putem aplikacije Booking.com prevareni za smještaj u centru Sarajeva te doživjeli neugodnosti prilikom dolaska na lažnu adresu na kojoj su izvršili registraciju smještaja.

Također, direktno se obratio i direktor Turističke zajednice Haris Fazlagić.

"Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema nadležnosti da prati ispravnost aplikacije Booking.com putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu. Turistička zajednica Kantona Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć prevarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese [email protected]", poručuje Fazlagić.

On podsjeća i da je Turistička zajednica KS godinama unazad upućivala inicijative da se za oglašivače putem Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili validni na tržištu iznajmljivanja smještaja te da taj problem treba što prije rješavati.

"Pozivamo sve nadležne inspekcijske službe na svim nivoima da se što prije uključe u proces smanjenja sive ekonomije koja godinama loše utiče na imidž grada te otežava rad svim turističkim djelatnicima koji poštuju zakonske procedure. Mi ćemo nastaviti pružati svoj maksimum u cilju stvaranja što boljih i kvalitetnijih sadržaja za ugodan i lijep boravak turista u Kantonu Sarajevo", zaključuje Fazlagić.