{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turistička signalizacija do početka ljetne sezone u TK

S
16.1.2008. u 14:12
0
0
Turistička signalizacija do početka ljetne sezone u TK
0
Turistička signalizacija do početka ljetne sezone u TK
Tuzlanski kanton će dobiti novu turističku signalizaciju do početka ljetne turističke sezone. Turistička zajednica TK-a raspisala je tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu strateške studije.
U prvoj fazi realizacija ovog projekta planirana je evaulacija prospekata signalizacije, u drugoj javna rasprava u općinama, a zatim slijedi usvajanje završnog dokumenta na organima Turističke zajednice kojim će biti definirani svi neophodni aspekti za okončanje realizacije ovog strateškog projekta. Na koncu slijedi završna faza – instaliranje turističke signalizacije.

Sredstva za ovaj projekat je obezbijedila Vlada Federacije BiH, a cilj je da se do početka ljetne turističke sezone okonča projekat u svim njegovim fazama.

"Turistička signalizacija na području Tuzlanskog kantona će biti jedinstvena kako po izgledu, tako i po funkciji i na taj način želimo u jeku ovogodišnje turističke sezone olakšati posjetiocima ovoga područja da jednostavno dođu na svoje odredište za odmor, ali i da ih usmjerimo na sve turističke destinacije. U saradnji sa nadležnim općinskim organima i institucijama precizno ćemo odrediti svaku potencijalnu turističku destinaciju koja bi mogla biti zanimljiva turistima i posebnom signalizacijom ih usmjeriti u tom pravcu", izjavio je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu studije je raspisan, a posebna turistička signalizacija je zamišljena tako da, osim klasičnog usmjeravanja posjetilaca značajnim kulturno-historijskim spomenicima i vrijednim turističkim kapacitetima, ima poseban stimulativni faktor, tako da će biti na raspolaganju turistima detaljna uputstva, precizne mape sa označenim svim važnijim destinacijama na području Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: