BiH
0

Turistička ponuda BiH prvi put na sajmu FREE Munchen

FENA
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH), uz potporu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, organizirala je nastup i prezentaciju na sajmu turizma FREE Munchen, koji se održava od 10. do 14. februara 2016. godine u Minhenu.

Na prezentacijskom pultu Bosne i Hercegovine predstavlja se turistička ponuda cijelokupne Bosne i Hercegovine od ljetovališta, zimskih centara, banjsko- liječilišnih centara do ponuda za adrenalinski i aktivni odmor, kao i ponude vjerskog turizma u BiH.

Ovo je prvi put da se privatni turistički sektor Bosne i Hercegovine organizirano predstavlja na minhenskom sajmu, koji je jedan od najvećih turističkih sajmova u Njemačkoj, koja je važno turističko tržište za BiH.

Kako navode iz VTKBiH prezentacije su izuzetno posjećene od velikih svjetskih turoperatera, te postoji veliki interes za Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju prvenstveno zbog svoje raznolike i kvalitetne ponude, te odličnog geografskog položaja i povezanosti sa zemljama u okruženju.

Prvi dan sajma, pult Bosne i Hercegovine posjetile su Viktorija Ketelhut, generalni konzul, i Kristina Pavlović, vice konzul BiH u Minhenu.

Na štandu Bosne i Hercegovine nalazi se i prezentacijski pult Turističke organizacije Srbije, što je nastavak uspješno započete suradnje na sajmovima u Moskvi i Londonu gdje se Bosna i Hercegovina predstavljala na štandu Turističke organizacije Srbije.