{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turisti se žale na smeće u Neumu, iz Općine kažu da je grad prebukiran

19.8.2013. u 18:00
0
118
Turisti se žale na smeće u Neumu, iz Općine kažu da je grad prebukiran
0
Neum je ovih dana bio prebukiran posjetiteljima koji su u velikom broju došli na odmor u jedini bh. grad na moru. To je donijelo i puno više obaveza službi zaduženoj za čistoću u gradu, koja je tek danas uspjela stvari staviti pod kontrolu.
Tako se desilo da je za vikend 10./11. augusta više stotina gostiju spavalo na otvorenom, jer su smještajni kapaciteti bili maksimalno popunjeni.

Prošlog vikenda je također bilo dosta gužvi, jer je bio festival i večer folklora, a sve je to dovelo i do toga da je u gradu bilo i znatno više smeća nego što je uobičajeno, zbog čega se našoj redakciji obratilo nekoliko čitatelja negodujući zbog toga.

"Taj problem sa otpadom je već danas riješen, manja je i gužva, a komunalna služba je uradila svoj posao i grad je danas u relativno dobrom stanju kada je riječ o čistoći. Proteklih dana smo imali velike gužve što nas je dovelo u jednu novu situaciju pa je možda u određenim trenucima bilo i takvih propusta da u određenim dijelovima grada imamo hrpe smeća. Ipak, komunalna služba je u proteklim danima dva ili tri puta dnevno odvozila otpad, dok se u normalnim okolnostima to čini jednom dnevno", rekao je za Klix.ba šef Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Pero Rajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: