{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tunel na Ciglanama uskoro u novom ruhu

S
4.9.2009. u 09:24
0
22
Tunel na Ciglanama uskoro u novom ruhu
0
Tunel na Ciglanama uskoro u novom ruhu
U sarajevskom naselju Ciglane u toku je realizacija projekta obnove tunela koji je u funkciji. Investitor radova je Općina Centar, koja je iz svog budžeta izdvojila novčana sredstva u iznosu od 46.000 KM, a Direkcija za ceste Kantona Sarajevo zadužena je za nadzor i realizaciju projekta.
Radnici firme "AME" iz Breze završili su planom predviđeno čišćenje i sanaciju zidova tunela, predstoji njihovo premazivanje specijalnim bijelim premazom. Trenutno se uklanjaju deponije smeća koje se gomilalo u tunelskim galerijama, a nakon uklanjanja one se zatvaraju.

U narednom periodu, na ukupnoj dužini od 320 metara, na red će doći rekonstrukcija kolovoza, zamjena oštećenih ivičnjaka, te nivelisanje šahtova, saopšteno je iz Općine Centar.

Osim ovih radova izvršit će se i sanacija rasvjete - sijalice koje ne rade u tunelu, bit će zamijenjene novim. Vertikalna i horizontalna signalizacija će, također, dobiti novo ruho, a postavit će se reflektujuća tijela na kolovozu u tunelu.

Za vrijeme radova saobraćaj se odvija samo jednom kolovoznom trakom, pa se vozila uz pomoć semafora propuštaju naizmjenično iz oba smjera. Radovi su započeli 28. avgusta, a planirano je da traju deset dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: