|

Tunel "1. mart" na autoputu Zenica - Sarajevo će biti zatvoren večeras od 20 sati

Tunel "1. mart" na autoputu Zenica - Sarajevo će biti zatvoren večeras od 20 sati
27
Dž. L.
24.10.2019. u 17:43
11
komentara
27

dijeljenja
Tunel "1. mart" na autoputu Zenica - Sarajevo će biti zatvoren večeras od 20 sati Foto: N. G./Klix.ba
Tunel Vijenac-1.mart na autoputu A1 iz smjera Zenice, večeras od 20 sati pa sutra do šest sati ujutru će biti zatvoren za saobraćaj, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Naime, do višesatne obustave saobraćaja u tunelu na dionici puta Zenica jug - Lašva doći će zbog redovnog servisiranja.

Iz BIHAMK-a izvještavaju da se radovi na autoputu A1 izvode na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je od osam do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja pola sata polsije ponoći do 04:30 sati ujutru. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćaj je zbog radova usporen i na magistralnim putevima M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Večeras tokom noći u periodu od 02:00 sati do osam sati ujutru na relaciji Žunovnica-Blažuj-Vlakovo-autoput A1 Lašva-Vitez-Novi Travnik-Bugojno-Kupres Livno-Glamoč-Gladna Brda, obavljati će se transport eksplozivnih sredstava do poligona za uništenje. Stoga iz BIHAMK-a mole vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom u pomenutom vremenskom periodu, da voze opreznije i da poštuju upute policije i ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 miuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...