{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tržni centri u RS snižavaju cijene određenih proizvoda

F
17.4.2013. u 14:53
0
0
Tržni centri u RS snižavaju cijene određenih proizvoda
0
Tržni centri u RS snižavaju cijene određenih proizvoda
Tržni centri u Republici Srpskoj dobrovoljno će sniziti cijene po jednog ili više artikala iz određene grupe proizvoda, kako bi se zaštitio standard građana s nižom platežnom moći, dogovoreno je danas na sastanku ministrice trgovine i turizma Maide Ibrišagić-Hrstić s predstavnicima tržnih centara.
Bit će snižene cijene osnovnih životnih namirnica, mesa, mesnih prerađevina, sredstava za ličnu higijenu i drugih roba tako što će se tržni centri dobrovoljno odreći dijela dobiti od prodaje određenih proizvoda kako bi cijene tih proizvoda bile niže.

Maida Ibrišagić-Hrstić je istakla da se i samom Uredbom o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice (na veliko osam posto, na malo 10 posto) štite upravo kategorije stanovništva s nižom platežnom sposobnošću, saopćeno je iz resornog ministarstva.

U narednom periodu Ministarstvo trgovine i turizma održat će sastanak i sa proizvođačima i distibuterima iz RS kako bi se pokušali riješiti problemi plasmana proizvoda u postojećim tržnim centrima u tom bh. entitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: