Banja Luka
0

Trudnica preminula i pored napora ljekara

FENA
Trudnica Biljana Kojić (1985.) koja je teško povrijeđena u jutros u saobraćajnoj nesreći kod Laktaša preminula je i pored maksimalnih napora ljekara Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka da je zadrže u životu.

Prilikom operacionog zahvata ustanovljeno je ranije da je nastupila i smrt ploda. U ovom saobraćajnom udesu povrijeđena je lakše i Biljanina jednoipogodišnja kćerka Jovana.

Prema riječima starijeg dežurnog ljekara dr. Ljiljane Kandić iz Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka jutros u 07.30 sati nakon saobraćajne nesreće Biljana Kojić je u izuzetno teškom stanju primljena na ovo odjeljenje, a starost trudnoće je bila 33 nedjelje.

Kojićeva je primljena na Kliniku u dubokoj komi, s povredama glave i trbuha i u stanju teškog šoka zbog krvarenja koje je nastupilo zbog povreda vitalnih organa trbuha.

Biljanina kćerka Jovana (27.april 2007.) primljena je, također, jutros na Kliniku.

Odmah po prijemu urađene su detaljne dijagnostičke procedure, uključujući i CT glave i kostiju lica. Zbog ogrebotina i otečene gornje usne sazvan je otorinolaringološki konzilij koji je potvrdio da nije došlo do fraktura kostiju lica.

Stanje djevojčice je stabilno i ostaje do daljnjeg na intenzivnom promatranju.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Bojana Gašović potvrdila je za Fenu da je do ove teške saobraćajne nesreće došlo kada je automobil marke “citrone” u kojem je bila Biljana Kojić i njena kćerkica sletio s puta u mjestu Kosjerevo kod Laktaša.

U trenutku nesreće za volanom je bila B.M. (1968.) iz Srpca, koja je lakše povrijeđana.