Nedovoljno parking mjesta
1

Trotoari u blizini UKC-a Banja Luka zakrčeni automobilima

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Banjalučki Univerzitetsko-klinički centar (UKC) već godinama muku muči sa nedostatkom adekvatnih parking mjesta, pa veliki broj onih koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu automobile ostavlja na trotoarima u blizini bolnice.

Da se vozila nalaze svuda oko kompleksa UKC-a uvjerila se i ekipa portala Klix.ba koja je obišla čitav prostor oko zdravstvene ustanove, koja je druga po veličini u BiH.

"Ovo je stvarno sramota. Već godinama dovozim majku na dijalizu i kada je ostavim u bolnici moram se voziti oko centra kako bih našao kakav-takav parking. Na kraju, uspijem se popeti na trotoar i tu ostaviti automobil", rekao je za Klix.ba jedan od ogorčenih građana.

Iako UKC posjeduje nekoliko vlastitih parking prostora oni su tokom dana zakrčeni vozilima, a oni koji kasnije dođu osuđeni su da svoj automobil ostave na trotoaru, bankini ili nekoj od obližnjih livada.

"Kada auto ostavim na trotoaru svjesno rizikujem, jer postoji mogućnost da ga odnese pauk. Već od devet sati na parkinzima UKC-a nema mjesta i mislim da je ovo jedan od gorućih problema parking prostora u Banjoj Luci", naveo je naš sagovornik, koji nije želio da mu se pominje ime.

Podsjećamo, sredinom jula ove godine počeli su radovi na izgradnji više parkinga u gradu na Vrbasu, koji će trajati do kraja oktobra. Gradska uprava je za ovu svrhu izdvojila 272.064 KM, ali u tom projektu nije planirana izgradnja niti jednog parkinga u blizini UKC-a.

Kakvo stanje ovih dana vlada u blizini najveće zdravstvene ustanove u RS pogledajte u galeriji fotografija.