Nastavak glavnog pretresa
35

Trojica optuženih za ubistvo sarajevskih policajaca danas ponovo pred sudom

S. Š.
Nastavak suđenja za ubistvo sarajevskih policajaca danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Nastavak suđenja za ubistvo sarajevskih policajaca danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Glavnim pretresom u predmetu "Sava Marinković i drugi" danas će u Kantonalnom sudu Sarajevo biti nastavljeno suđenje za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
Optuženi u ovom predmetu su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, a njima se na teret stavljaju krivična djela "Ubistvo" i "Teška krađa".

Sudski postupak u ovom predmetu pokrenut je nakon opsežne istrage koju je provodilo Tužilaštvo KS, a nakon ubistva koje se dogodilo 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje u Sarajevu kada su ubijeni Adis Šehović i Davor Vujinović - policijski sužbenici MUP-a KS, PU Novi Grad.

Sudskim vijećem predsjedava sudija Igor Todorović, a postupajuće tužiteljice u ovom postupku su Aida Topalović i Šejla Heljić.

Danas će pred sudom svjedočiti policijska službenica MUP-a Aleksandra Mizdrak, koja je svoje svjedočenje - kao članica istražnog tima koji je prikupljao dokaze o ovom slučaju - započela na prošlosedmičnom ročištu, a dovršit će danas odgovaranjem na unakrsna pitanja odbrane trojice optuženih.

Također, za danas je predviđeno i svjedočenje Melisa Fiše.