{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trodnevna nacionalna žalost u Albaniji

F
22.1.2006. u 14:21
0
0
Trodnevna nacionalna žalost u Albaniji
0
Trodnevna nacionalna žalost u Albaniji
Vlada Albanije odlučila je sinoć, na vanrednoj sjednici, da proglasi trodnevnu nacionalnu žalost povodom smrti predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.
Na osnovu vladine odluke, 23. 24. i 25. januara bit će dani nacionalne žalosti u znak bola, poštovanja i zahvalnosti predsjedniku Rugovi, koji je danas umro od teškog oboljenja pluća, objavila je albanska nacionalna agencija ATA.

Tokom nacionalne žalosti zastave na svim državnim institucijama bit će spuštene na pola koplja. Sve umjetničke, kulturne i sportske aktivnosti koje su bile predviđene za srijedu, dan sahrane Rugove, bit će otkazane.

Vlada je također pozvala sve državne i privatne radiotelevizijske stanice da emitiraju muziku komemorativnog karaktera. U srijedu u 12 sati, u vrijeme sahrane u Prištini, kojoj će prisustvovati visoka delegacija Albanije, u ovoj zemlji bit će prekinute sve aktivnosti i minutom šutnje bit će odata pošta preminulom Rugovi.
Albanski predsjednik Alfred Mojsiju je danas izrazio saučešće predsjedniku kosovskog parlamenta Nedžadu Daciju povodom Rugovine smrti. U telefonskom razgovoru Mojsiju je istakao ličnost Rugove kao velikog vođe Kosova, javila je ATA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: