{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Trka protiv droge" osmi put zaredom u Sarajevu

F
26.6.2010. u 04:35
0
7
"Trka protiv droge" osmi put zaredom u Sarajevu
0
"Trka protiv droge" osmi put zaredom u Sarajevu
Park At mejdan
Grad Sarajevo podržao je manifestaciju "Trka protiv droge 2010." koju osmi put zaredom u Sarajevu organizira Općina Stari Grad i Udruženje za podršku resocijalizaciji ovisnih i izliječenih od droge (PROI).
Tim povodom danas će u parku At mejdan predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočai građanima dijeliti knjige "Djeca i droge - Čitanka", autora Bore Đukanovića.

Kako se navodi u saopćenju Gradske službe za informiranje, u sportskom dijelu predviđeno je proglašenje najboljih takmičara gdje će uime Grada medalje i diplome podijeliti olimpijac Nedžad Fazlija, savjetnik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Cilj spomenute trke je promoviranje zdravog načina života i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv droge, 26. juna. Cilj je, također, prikupljanje neophodnih finansijskih sredstava za liječenje i oporavak ovisnika od droge koji se nalaze u terapijskoj zajednici PROI.

Prethodne trke su ostvarile izuzetan uspjeh, kako po broju direktnih učesnika (više od 7.000), tako i po utjecaju koje su imale na širu javnost. Ove godine u trci će učestvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH i Međunarodne asocijacije za vojni sport, profesionalni atletičari i rekreativci.

Udruženje PROI je 2005. otvorilo Terapijsku zajednicu u kojoj trenutno boravi 20 ovisnika na psihosocijalnoj rehabilitaciji, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: