Nastavak prepucavanja
37

Trivić poručila Stanivukoviću: Ne ostane ti ništa drugo nego da te za gradonačelnika kandiduje šef Dodik

A. L.
Nakon što je aktuelni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio novu kandidaturu za tu funkciju pa su ga demantovali visokopozicionirani članovi stranke Igor Crnadak i Milko Grmuša, javila se i Jelena Trivić iz Narodnog fronta.

"Izjava za javnost PDP-a, a koja je jučer dostavljena medijima, jasno pokazuje da Draško Stanivuković nema podršku ni vlastite stranke za kandidaturu za gradonačelnika Banje Luke", napisala je Trivić.

Kaže da mu ne preostaje ništa drugo "nego da ga sada i formalno za gradonačelnika predloži njegov šef Milorad Dodik."

Podsjetimo, Stanivuković je ranije ove sedmice najavio kandidaturu za novi mandat u Banjoj Luci ispred PDP-a, ali su ga Crnadak i Grmuša demantovali u saopćenju za medije.

"Organi PDP-a će u skladu sa Statutom partije do kraja mjeseca februara ove godine donijeti odluku o kandidatu ove stranke za gradonačelnika Banje Luke, i to na bazi utvrđenih programskih opredjeljenja PDP-a koja su potvrđena i na Saboru PDP-a održanom 1.10.2023. godine", rekli su u zajedničkoj izjavi potpredsjednici PDP-a Crnadak i Grmuša.

Inače, Trivić je ranije najavila da će se kandidovati za gradonačelnicu Banje Luke što vjerovatno znači da će izaći na crtu Stanivukoviću.