Kandidat Narodnog fronta
43

Trivić i zvanično ušla u trku sa Stanivukovićem za gradonačelnika Banje Luke

A. L.
Jelena Trivić je i zvanično kandidat ispred Narodnog fronta za gradonačelnicu Banje Luke, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Gradski odbor Banja Luka i Jelena Trivić predstavili su dio programa za ovaj grad.

"Naš Program obuhvata pitanja i rješenja kao što su: privredni razvoj gdje smo riješeni da pokrenemo slobodnu ekonomsku zonu u Banjoj Luci; trajno rješavanje problema sufinansiranja djece u vrtićima; izradu socijalne karte Grada, kako bi više benefita dobijali oni koji su u stanju socijalne potrebe; donošenje urbanističkog plana kako bi se zaustavila divlja gradnja i mešetarenje građevinskim zemljištem; postavljanje kolektora i rješavanje problema deponije u Ramićima; javnost rada Gradske uprave, gradskih preduzeća i ustanova; borba protiv korupcije, posebno u oblasti javnih nabavki; izdvajanje više sredstava iz budžeta za sport i kulturu; profesionalizacija rada Doma zdravlja i drugih gradskih preduzeća i mnoga druga pitanja", izjavila je Dijana Ješić, generalni sekretar Narodnog fronta i odbornica u Skupštini grada Banja Luka.

Trivić se zahvalila Gradskom odboru na podršci.

"Evo sada je i zvanično ono što smo najavljivali već neko vrijeme. Vjerujem da imamo snage da se u teškim političkim okolnostima suprotstavimo dvjema vlastima u Banjoj Luci, od kojih je Banja Luka umorna. Na istim onim principima na kojima smo bili svih ovih godina, ulazimo i u ovu kampanju i to je naša ključna prednost u odnosu na konkurente. Mi se borimo za vrijednosti, oni se bore za pozicije moći", kazala je.

Dodala je da će se Narodni front odlučno obračunati sa kriminalom i korupcijom "kao rak-ranama ovog društva."

"Pozivam sve istinske opozicione snage da se okupimo i da opet u Banjoj Luci odlučno kažemo NE režimu i njihovim kopijama", izjavila je Trivić.

Podsjetimo, Trivić će protukandidat za gradonačelničku poziciju biti aktuelni gradonačelnik iz PDP-a Draško Stanivuković.