BiH
0

Trišić-Babić primila veleposlanika Australije

Sarajevo-x.com
Zamjenica MVP BiH Ana Trišić-Babić primila nerezidentnog veleposlanika Australije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beču Peter-a Shannon-a u povodu posjeta izaslanstva Parlamenta Australije.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić se 27. kolovoza 2008. godine, u povodu skorašnjeg posjeta izaslanstva Parlamenta Australije Parlamentu Bosne i Hercegovine, susrela sa nerezidentnim veleposlanikom Australije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beču Peterom Shannonom. Najavaljeni posjet australijskih parlamentaraca, predviđen za listopad ove godine, ocijenjen je kao pokazatelj zanimanja i podrške Australije našoj zemlji.

Zamjenica Trišić-Babić je upoznala veleposlanika Shannona sa reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, nedavnim potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Europskom Unijom, procesom liberalizacije viznog režima, te sa općim euro-atlantskim opredjeljenjem naše zemlje. Veleposlanik Shannon je izrazio potporu Australije europskom usmjerenju Bosne i Hercegovine.

Bilateralni odnosi su ocijenjeni kao dobri i prijateljski, te je istaknuta potreba unaprjeđenja suradnje u svim domenima, posebice u oblasti gospodarstva i kulture. Sugovornici su izrazili želju organizaranja bilateralnih susreta na svim razinama.