Ubistva policajaca
21

Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić: Ovo je tapkanje istražnih organa u mraku

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Advokatica Tatjana Savić koja zastupa Srećka Trifkovića kojem je danas određen jednomjesečni pritvor u slučaju ubistva dva policajca u Sarajevu, rekla je za Klix.ba da istražni organi zapravo tapkaju u mraku.

"Imamo 24 sata za podnošenje žalbe. Smatram da je današnje rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora tapkanje istražnih organa u mraku", kazala je Savić.

Ona smatra da njen klijent Srećko Trifković s ubistvom dvojice službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS nema apsolutno ništa, dok su za to vrijeme učesnici ubistva policijskih službenika na slobodi.

"Bojim se da će resursi istražnih organa biti usmjereni u pogrešnom pravcu", rekla je Savić.

Ona je istakla da je Srećko Trifković prošao poligrafsko ispitivanje u prostorijama MUP-a KS te da nije jasno zbog čega je ponovo priveden i pritvoren.

Ročište koje je održano u utorak bilo je zatvoreno za javnost jer je Kantonalno tužilaštvo smatralo da bi prisustvo medija moglo ugroziti nastavak istrage u pronalasku izvršilaca ubistva službenika MUP-a KS koje se dogodilo prošlog petka.

Podsjetimo, Trifkoviću je pritvor određen na prijedlog Tužilaštva KS zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.