{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tribina "Ženski sud Balkana-pravda s izlječenjem"

F
16.10.2010. u 15:08
0
0
Tribina "Ženski sud Balkana-pravda s izlječenjem"
0
Tribina "Ženski sud Balkana-pravda s izlječenjem"
U Sarajevu se danas održava internacionalna tribina "Ženski sud Balkana - Pravda s izlječenjem", u organizaciji bh. Udruženja "Žene ženama" te uz finansijsku podršku Kvinna till Kvinna Crne Gore.
Tribina je okupila uspješne žene iz cijeloga svijeta, koje govore o konceptu već postojećih „Ženskih sudova“ i njihovim iskustvima u radu tih sudova te o aktualnim problemima žena i načinima njihovog rješavanja kod nas i u svijetu.

Tribina pruža priliku da žene iz BiH, regiona i svijeta otvore dijalog za uspostavljanje međunarodne suradnje da bi zajedničkim snagama, znanjem i iskustvom pronašle nove puteve do pravde koja će obnoviti dostojanstvo žene.

Jedan od ciljeva tribine jeste da se definira osnov pronalaženja instrumenata kojima će biti moguće upućivati informacije o povredama ljudskih prava na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

Na tribini učestvuju predstavnice žena iz BiH, regiona i Evrope, a koncept „Ženskih sudova” i prava žena predstavljaju gošće iz Meksika, Južne Afrike, Iraka, Kambodže i dr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: