BiH
19

Tri zdravstvene ustanove u RS ponudile pomoć u zbrinjavanju pacijenata iz Bihaća

FENA
Povodom požara koji se sinoć dogodio u bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske jutros je stupilo u kontakt sa nadležnim ministrom zdravstva Unsko-sanskog kantona Amirom Murićem i ponudilo pomoć u zbrinjavanju pacijenata iz Bihaća u zdravstvenim ustanovama Republike Srpske.

Resorni ministar Slobodan Stanić navodi da su ponuđeni kapaciteti, konkretno, u Kliničkom centru Banja Luka i bolnicama Prijedor i Gradiška koje su ovim pacijentima najbliže.

"Vijest o požaru koji je zahvatio bolnicu „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću sve nas je iznenadila i potresla. Stojimo Vam na raspolaganju za svu dodatnu pomoć i podršku koju smatrate da bismo Vam mogli pružati u ovom trenutku kako biste na što bezbolniji način prevazišli ovaj problem i u što skorijem roku nastavili redovne aktivnosti", naveo je ministar Slobodan Stanić u pismu upućenom ministru Amiru Muriću.

Ovo ministarstvo je uputilo zvanične dopise i zdravstvenim ustanovama u Banjoj Luci, Prijedoru i Gradišci, kako bi se na što brži i efikasniji način uspostavila saradnja sa ovim ustanovama u Bihaću.