VSTV BiH odlučio
0

Tri strana tužitelja u Tužiteljstvu BiH

FENA
Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o imenovanju 64 nositelja pravosudnih funkcija u BiH. Prilikom izbora tužitelja u Tužiteljstvo BiH vodilo se računa o teritorijalnoj zastupljenosti, prema čemu su iz Republike Srpske izabrana četiri kandidata.

Tužitelji u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine su: Oleg Čavka, Dragan Čorlija, Dika Omerović, Saša Sarajlić, Remzija Smailagić, Dragica Glušac i Ozrenka Nešković.

U isto tužiteljstvo, s mandatom od dvije godine, imenovani su međunarodni tužitelji: Michael Hartman, Erik Larson i Rut Ley.

Za područje Republike Srpske imenovano je 15 sudaca i tužitelja.

Milorad Novković je predsjednik Okružnog suda Banja Luka, Senaid Ibrahimefendić - predsjednik Okružnog suda Istočno Sarajevo, Duško Ninković - predsjednik Okružnog suda Doboj, Radomir Aleksić - predsjednik Okružnog suda Bijeljina, Bojan Stević - predsjednik Okružnog suda Trebinje, Radmila Stančić - sutkinja u Okružnom sudu u Doboju, Binamir Subašić - sudija u Osnovnom sudu u Bijeljini, Mediha Ćosić - sutkinja u Osnovnom sudu u Bijeljini, Zlatna Martinović - sutkinja u Osnovnom sudu u Bijeljini, Šefket Ćatović - sudija u Osnovnom sudu na Sokocu, Veltekin Bosović - sudija u Osnovnom sudu naSokocu, Jelena Cerović Bojović - sutkinja u Osnovnom sudu na Sokocu, Sonja Avlijaš - dodatna sutkinja u Osnovnom sudu na Sokocu, Milena Đekanović - dodatna sutkinja u Osnovnom sudu u Tesliću i Gordana Šalvarica - zamjenica glavnog tužitelja u Okružnom tužiteljstvu Trebinje.

Izvršena su i imenovanja za pozicije u FBiH.

Mladen Jurišić je predsjednik Kantonalnog suda u Mostaru, Zijada Alihodžić - predsjednica Kantonalnog suda u Zenici, Dragica Šimić - predsjednica Kantonalnog suda Široki Brijeg, Stojan Tojčić - sudija u Kantonalnom sudu u Sarajevu, Nejra Dupovac - sutkinja u Općinskom sudu u Sarajevu, Lejla Konjić - sutkinja u Općinskom sudu u Sarajevu, Ivana Krželj - sutkinja u Općinskom sudu u Sarajevu i Lejla Fadilpašić Konjhodžić - sutkinja u Općinskom sudu u Sarajevu.