Poboljšanje obrazovanja
11

Tri škole u Mostaru u narednom periodu će implementirati integrisano podučavanje

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Gimnazija Mostar, Osnovna škola Petra Bakule i Osnovna škola Zalik u naredne dvije godine svojim učenicima će ponuditi integrisano podučavanje.

Na današnjoj svečanosti potpisan je sporazum te su podijeljene diplome za 82 educiranih učitelja i nastavnika.

Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kazao je kako je kroz ovaj projekt educirao učitelje i nastavnike ove tri škole u komunikacijskom području, u oblasti implementacije ishoda učenja matematičkog područja i u oblasti STEM pristupa.

"Za tri škole osigurana je i vrijedna oprema u vidu 3D printera, u vrijednosti 60 hiljada eura. Naš je glavni zadatak podići kvalitet obrazovanja naše djece kako bi sve one mogućnosti koje postoje u svijetu pokušali primijeniti i ovdje, jer nije dobro da naša djeca zaostaju za novitetima koji se pojavljuju izvan naše države", izjavio je Hadžović.

Andrea Žarčević iz organizacije Save the Children izjavila je da očekuje da učenici u narednom periodu usvojena znanja primjenjuju u vlastitom životu.

"Više ne želimo samo reproduktivno znanje, nego znanje koje djeci omogućava da analiziraju, kritički promišljaju, inoviraju i budu kreativnija", kazala je Žarčević.