BiH
0

Tri računara studentima iz Srebrenice

FENA
Predstavnici Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH uručili su danas tri računara studentima iz Srebrenice.

Računare su dobili Sadnin Katica, student prve godine DIF-a, Adel Hodžić, student treće godine ekonomije na Internacionalnom univerzitetu, i Jasminka Mujić, studentica treće godine genetičkog inžinjeringa na Internacionalnom univerzitetu.

Računare je studentima uručio pomoćnik ministra Sulejman Alijagić, naglasivši da se radi o uspješnim studentima s prosjekom 9,5.

“Ministar Mušić je donio odluku o dodjeli tri računara studentima iz Srebrenice i to je naša podrška toj djeci da se još uspješnije obrazuju i postignu još bolje rezultate”, kazao je za Fenu Alijagić.

Predsjednica Udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” Munira Subašić zahvalila je ministru Mišiću i njegovim saradnicima na ovoj donaciji, naglasivši da ovo nije prvi put da ministar Mušić pomaže Udruženju.

“Ministar Mušić i njegovi saradnici misle na djecu koja su doživjela najveću tragediju u historiji 20 stoljeća. Ova donacija nam puno znači i ovo bi mogla biti poruka i drugim ministrima da pomognu i drugoj djeci”, kazala je Subašić.

Studenti Sadnin Katica, Adel Hodžić i Jasminka Mujić zahvalili su federalnom Ministarstvu i ministru Mušiću na računarima, koji će im poslužiti da mogu nastaviti s uspješnim studiranjem i usvajanjem novih znanja.