Kobna tramvajska stanica
0

Tri godine tuge za Denisom

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća Sarajlije su danas na tramvajskoj stanici kod Tehničke škole obilježile treću godišnjicu od ubistva 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca. Okupljanje je organizovalo Udruženje "Akcija građana".

Na mjestu ubistva su se našli Denisova rodbina, prijatelji i građani Sarajeva koji su i na ovaj način željeli još jednom podsjetiti da nije riješen problem maloljetničke delinkvencije.

Ana Mrnjavac, majka ovog nevinog dječaka, koji je ubijen u tramvaju, na jučerašnjoj komemoraciji kazala je da iako se o maloljetničkoj delinkvenciji stalno govori, nisu postignuti zadovoljavajući rezultati u suzbijanju tog problema.

S tim se složila i Inga Geko iz udruženja "Akcija građana", istakavši da nadležni moraju početi konačno da rade svoj posao na prevenciji maloljetničke delinkvencije.

Ona je istaknula da policija svoj posao radi odlično, ali da je problem u sistemu, jer zbog nedostatka adekvatnih smještajnih kapaciteta maloljetni prijestupnici bivaju pušteni.

U petak je prikazano idejno rješenje za izgradnju spomen-obilježja za pokojnog Denisa, koje će biti postavljeno u dvorištu Katoličkog školskog centra, odnosno na trgu ispred škole i nositi Denisovo ime.