BiH
0

Trhulj: Projekt Bosanske doline piramida može donijeti samo dobro BiH

FENA
Erdal Trhulj (Foto: Klix.ba)
Erdal Trhulj (Foto: Klix.ba)
Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, sa saradnicima iz Ministarstva, posjetio je danas arheološke lokacije u Visokom na kojima radi Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Trhulja i ostale goste u Visokom je dočekao dr. Semir Osmanagić koji ih je upoznao o novostima iz Bosanske doline piramida te im pokazao podzemni kompleks tunela Ravne, Bosansku piramidu Sunca i laboratoriju Fondacije u Visokom.

"Prvi put sam u posjeti Bosanskoj dolini piramida i oduševljen sam ovim što je do sada urađeno. Čitav ovaj projekt smatram izuzetno važnom pričom za BiH i pričom koja treba našoj zemlji i koju treba širiti", rekao je Trhulj u izjavi za Fenu.

Dodao je da će o svojim impresijama o arheološkim lokacijama u BiH obavijestiti Vladu FBiH i pokrenuti aktivnosti na pronalaženju načina za potporu ovom projektu.

"Sigurno je da ću o ovome razgovarati i s osobama u drugim institucijama s kojima imam kontakt jer smatram da projekt Bosanske doline piramida može donijeti samo dobro BiH", zaključio je Trhulj.