Zemljotres od 3,7 stepena
0

Treslo se tlo na jugu naše zemlje

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Zemljotres srednje jačine zabilježen je rano jutros sa epicentrom u regionu Berkovića, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske /RS/.

Magnituda zemljotresa bila je 3,7 stepeni Rihterove skale, a intenzitet u epicentralnoj zoni iznosio je pet stepeni Merkalijeve skale.

Podrhtavanje tla seizmološki aparati zabilježili su u 4.19 sati.

Seizmolog u Hidrometeorološkom zavodu RS Vesna Šipka potvrdila je Srni da je riječ o srednje jakom zemljotresu koji su ljudi mogli da osjete, pa čak i da se probude iz sna, dodajući da su se i javljali pojedini građani iz Trebinja i područja Berkovića, ali da štete na objektima nisu prijavljene.

"Zemljotres se desio na dubini od pet kilometara i spada u pliće zemljotrese, a po svojoj jačini i oslobođenoj energiji spada u srednje jake zemljotrese, a to znači da su ga stanovnici u epicentralnoj oblasti mogli osjetiti", precizirala je Šipka.

Ona je dodala da ovo podrhtavanje tla ne bi trebalo da je uzrokovalo štete na objektima, posebno ne na novoizgrađenim, dok je na starim i trošnim zgradama moglo doći do oštećenja.