{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trening u Sarajevu: Osobe s poteškoćama, izbjeglice i romska djeca pokazuju vještine i diskutuju o problemima

8.9.2017. u 22:18
5
4
Trening u Sarajevu: Osobe s poteškoćama, izbjeglice i romska djeca pokazuju vještine i diskutuju o problemima
5
Crveni križ Novo Sarajevo je s partnerskom organizacijom Group Eirene iz Španije napisao projekt "Inclusion of young people with fewer opportunities" i predao ga Nacionalnoj Agenciji Španije, koja ga je odobrila. Cilj projekta je trening kurs na kojem će učestvovati osobe sa poteškoćama, umanjenim mogućnostima, osobe s invaliditetom, romska djeca i izbjeglice iz BiH i Španije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Trening kurs će uključivati po 10 mladih osoba od 15 do 20 godina iz BiH i Španije, a održava se u Sarajevu u od 8. do 14. septembra 2017. godine.

Mladi će imati priliku da diskutuju o problemima u društvu, inkluziji, školovanju, poteškoćama u zajednici i slično. Teme, kao i radionice su prilagođene profilima učesnika, odnosno sve radionice će biti izvodive sa svim učesnicima. Angažovane su i osobe koji će voditi radionice te biti u ulozi prevodioca na znakovni jezik, odnosno Engleski i Španski.

Mladi će imati i priliku da obiđu znamenitosti Sarajeva, posjete jezgro grada, uživaju u zelenilu i ljepotama Vrela Bosne.

Učesnici će također imati priliku da pokažu i svoje vještine, odnosno prezentuju neki svoj rad ili dostignuće. Cijeli projekt je osmišljen tako da učesnici predstave sebe, svoju zemlju, kulturu i vještine koje nemaju priliku pokazati svakodnevnom životu jer i kada žele da nešto pokažu ostavljeni su po strani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: