|

Treći korpus Armije RBiH danas slavi svoj 20. rođendan

Treći korpus Armije RBiH danas slavi svoj 20. rođendan
1
Klix.ba
1.12.2012. u 14:51
0
komentara
1

dijeljenja
1/10 Foto: Klix.ba
2/10 Foto: Klix.ba
3/10 Foto: Klix.ba
4/10 Foto: Klix.ba
5/10 Foto: Klix.ba
6/10 Foto: Klix.ba
7/10 Foto: Klix.ba
8/10 Foto: Klix.ba
9/10 Foto: Klix.ba
10/10 Foto: Klix.ba
Povodom dvije decenije od formiranja 3. korpusa Armije RBiH danas je održan niz manifestacija u kojima su članovi jedinica iz 3. korpusa, predstavnici boračkih organizacija i institucija vlasti i drugi obilježili dan formiranja korpusa.
U Bosanskom narodnom pozorištu održana je svečana akademija na kojoj je prikazan film o 3. korpusu ARBiH, te su dodijeljena priznanja komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Rasimu Deliću koje je preuzeo njegov sin.

Dodijeljena su priznanja i ratnim komandantima korpusa, rahmetli Mehmedu Alagiću, čije je priznanje preuzela njegova supruga, te priznanja Enveru Hadžihasanoviću i Sakibu Mahmulju.

Jasmina Džafić je kćerka šehida, a danas se obratila svim prisutnima u velikoj sali BNP u Zenici gdje je naglasila da šehidske porodice ne trebaju biti zaboravljene, niti ih se treba sjećati samo na ovakvim skupovima.

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Ekrem Tuka u današnjem obraćanju istaknuo je da će se nastaviti borba za prava boračke populacije.

"Svim pripadnicima čestitam 20. godišnjicu i zahvaljujem što su se odazvali. O 3. korpusu pored ovih generala i komandanata ne usuđujem se pričati, ali moram reći da sam ponosan što sam bio pripadnik ovog korpusa. Mi smo u ratu uspjeli da se izborimo za slobodu našeg naroda i Bosne i Hercegovine, a ja obećavam da ćemo nastaviti u miru našu borbu i egzistenciju za status naše boračke populacije", izjavio je Tuka u svome izlaganju.

Nakon svečane akademije uslijedilo je druženje i zakuska u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a u okviru obilježavanja 20. godišnjice od formiranja 3. korpusa, položeno je i cvijeće na spomen-obilježjima u Zenici, te je održana promocija knjige "Na razmeđu milenija", autora brigadira mr. Hasiba Mušinbegovića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.