{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH

F
15.11.2007. u 11:55
0
0
Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH
0
Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH
Zajednička sjednica Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se raspravlja o razlozima ostavke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića te o aktuelnoj političkoj krizi u BiH nastavljena je jutros u Sarajevu.
Na sjednici, koja je počela prije dva dana, predsjedavajući Vijeća ministara u ostavci Nikola Špirić je iznio razloge zbog kojih je podnio ostavku nakon čega je uslijedila rasprava poslanika i delegata.

Zajednički je stav da se država nalazi u političkoj krizi, međutim, različito je mišljenje u vezi s posljednjim odlukama visokog predstavnika nakon kojih je predsjedavajući Špirić i podnio ostavku.

Dok stranke iz Federacije BiH podržavaju odluke visokog predstavnika, predstavnici stranaka iz RS-a smatraju da one nisu dobre i da su štetne za srpski narod.

Dosadašnja rasprava rezultirala je predlaganjem više zaključaka o kojima bi se poslanici i delegati trebali izjasniti.

Na početku današnjeg dijela zasjedanja poslanik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je predložio da se sjednica prekine, s obzirom na to da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić na putu te da bude nastavljena kada se on vrati.

Prema Lagumdžijinim riječima besmisleno je raspravljati bez Špirićevog prisustva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: