{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH

F
15.11.2007. u 11:55
0
0
Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH
0
Treći dan zasjedanja oba doma Parlamenta BiH
Zajednička sjednica Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se raspravlja o razlozima ostavke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića te o aktuelnoj političkoj krizi u BiH nastavljena je jutros u Sarajevu.
Na sjednici, koja je počela prije dva dana, predsjedavajući Vijeća ministara u ostavci Nikola Špirić je iznio razloge zbog kojih je podnio ostavku nakon čega je uslijedila rasprava poslanika i delegata.

Zajednički je stav da se država nalazi u političkoj krizi, međutim, različito je mišljenje u vezi s posljednjim odlukama visokog predstavnika nakon kojih je predsjedavajući Špirić i podnio ostavku.

Dok stranke iz Federacije BiH podržavaju odluke visokog predstavnika, predstavnici stranaka iz RS-a smatraju da one nisu dobre i da su štetne za srpski narod.

Dosadašnja rasprava rezultirala je predlaganjem više zaključaka o kojima bi se poslanici i delegati trebali izjasniti.

Na početku današnjeg dijela zasjedanja poslanik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je predložio da se sjednica prekine, s obzirom na to da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić na putu te da bude nastavljena kada se on vrati.

Prema Lagumdžijinim riječima besmisleno je raspravljati bez Špirićevog prisustva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: